Image
Top
Menu

Marian Menting

De beeldhouwer achter Beelden in steen

Beeldhouwer Marian Menting heeft een achtergrond als sociaal-cultureel werkster. Ze heeft een brede ervaring met educatieve poppentheaterprogramma’s en -voorstellingen, waarbij zij zelf alles creëerde en speelde. Na eerdere ervaringen met beeldhouwen in steen heeft zij sinds 2003 daarin haar meest passende creatieve vorm gevonden.

 

Inspiratie

De indrukken van haar vele reizen in zowel Zuid/Midden-Amerika als India, en haar fascinatie voor de zee en water, bepalen de basis van de organische vormen in haar beelden.

Materialen

In haar werk gebruikt zij verschillende steensoorten zoals albast, serpentijn, marmer, Belgisch hardsteen en leisteen. Ze blijft zoeken naar materialen die passen bij wat ze uit wil drukken en die zo dicht mogelijk bij huis te verkrijgen zijn. Zo werkt ze met weerbestendig synthetisch gips om drijvende vijverbeelden te maken, verwerkt ze mosselschelpen en glazen objecten in leisteen. De vogelwaterbakken voor in de tuin of op het balkon zijn gewilde objecten. Tijdens een internationale workshop in India heeft zij brons leren gieten.

Beeldhouwen als proces

Voor haar is niet alleen het eindproduct, maar het proces zeker zo belangrijk. De werkhouding, de zoektocht naar vorm, beweging en lichtval spelen een grote rol. Twee voeten op de grond, jezelf aarden en je energie laten stromen, het ritmisch geluid van de hamer en de beitel… Laat je erin opgaan en laat de steen de ontwikkeling van het beeld bepalen.

NEEM CONTACT OP >